ایندکس گوگل چیست؟

کلمه ایندکس (Index) به معنی فهرست است، پس وقتی می گوییم ایندکس گوگل منظورمان فهرستی است که در اختیار گوگل است.

گوگل با کمک روبات های خود صفحات سایت را بررسی میکند و آنها را ایندکس یا شاخص میکند. اگر صفحه ای توسط گوگل ایندکس نشده باشد در نتایج جستجو هم نمایش داده نمیشود.زمانی که لینکی برای بررسی به گوگل ارسال می شود، گوگل عمل خزیدن را آغاز می کند. پس از پیمایش محتویات صفحه اصلی و لینک های موجود، چگالی کلمات کلیدی را بررسی کرده و این کار را ادامه می دهد، تا زمانی که هیچ ارتباطی خارجی دیگری در صفحه پیدا نکند. . سپس کلیه صفحات شناسایی شده، جهت ایندکس ارسال می شوند و در نهایت با توجه به نوع کلمات کلیدی و دیگر معیارهای سئو، صفحات رتبه بندی شده و در کتابخانه ایندکس گوگل قرار می گیرند. گوگل در هر با جستجوی کاربر، سایت هایی را نمایش می دهد که در رتبه اول اندکس گوگل قرار دارند.

Google-Crawling-and-Indexing
Google-Crawling-and-Indexing

برای سئو کاران و کلیه مالکان سایت مهم است که تمام صفحات سایتشان در گوگل شناخته شوند، در وب هنگامی که از ایندکس شدن صحبت می کنیم میخواهیم که تک تک صفحات سایت مان در گوگل ایندکس شوند. اگر به خواهیم به تعریف قبل از ایندکس برگردیم به اهمیت سایت مپ ها در ایندکس شدن صفحات میرسیم. سایت مپ ها برای روبات های گوگل تعیین می کنند که کدام صفحات به کدام صفحات ارتباط دارند. گاهی مشکل ایندکس نشدن یک صفحه تنها به این دلیل است که این صفحه به هیچ صفحه ای در سایت مرتبط نیست و گوگل نمیتواند ارتباط آن را با سایر صفحات تشخیص دهد. بنابراین هنگام ایجاد دسته بندی ها و ایجاد نقشه سایت به این نکته توجه کنید که کدام صفحات دسته بندی اصلی شما هستند و کدام صفحات زیر مجموعه ای از دسته بندی اصلی میباشند.

اصطلاحات کلیدی مربوط به ایندکس گوگل

هر کاری اصطلاح های مربوط به خود را دارد و دانستن این اصطلاحات یعنی فهمیدن بهتر آن موضوع، پس در ادامه ی این قسمت اصطلاحاتی که باید در زمینه ایندکس گوگل بدانید را به شما می گوییم تا بتوانید مسائل مربوط به ایندکس سایت خود را بهتر درک کنید:

  • Crawler: خزنده های گوگل که وظیفه ی خزش را بر عهده دارند.
  • Crawl: خزش، همان کاری است که خزنده های گوگل انجام می دهند که به آن کراول هم می گویند.
  • Indexed: این اصطلاح در مورد سایت یا صفحه ای به کار برده می شود که ایندکس شده باشد.
  • Crawl Rate: نرخ خزش نشان دهنده این است که خزنده های گوگل چقدر به سایت شما مراجعه می کنند.

روش های سریع ایندکس گوگل

یکی از دغدغه های اصلی مدیران وب سایت ها قرار گرفتن آنها در لیست نتایج گوگل است. این امر مستلزم زمان بوده و آنچه که مهم است کوتاهتر کردن این زمان خصوصا برای سایتهای تازه بارگذاری شده می باشد. از طریق روشهایی زیر می توان زمان ایندکس شدن گوگل را کاهش داد.

بک لینک

لینک سایت خود را در دیگر سایتها قرار دهید تا زمان پیمایش آنها خزنده گوگل سایت شما را نیز بررسی و ایندکس نماید. البته اگر ارتباطی بین صفحات داخلی شما وجود نداشته باشد تنها صفحه ای که خزنده دیده است در لیست ایندکس قرار می گیرد.

ایجاد نقشه سایت

نقشه سایت یک فایل XML برروی سرور سایت شما است که شامل تمامی صفحات سایتتان می باشد. نقشه سایت به موتورهای جستجو بیان می کند که چه زمانی صفحه ای جدید ایجاد شده است و هرچند وقت یکبار صفحات را برای بررسی تغییرات، مورد خزش قرار دهد. برای مثال شما قصد دارید که موتورهای جستجو هرروز صفحه اصلی و محصولات و بلاگ شما که مورد بررسی قرار دهند و آخرین تغییرات را در آن ها در لیست خود قرار دهند. نقشه سایت همانطور که در بالا بیان شد، یکی از موارد مهم برای ایندکس گوگل است.

معرفی نقشه سایت به ابزار گوگل وبمستر تولز

نخستین مکانی که باید نقشه سایت را در آن معرفی کنید، ابزار گوگل وبمستر تولز است. ایجاد گوگل وبمستر خیلی ساده است، فقط کافی است که یک اکانت گوگل بسازید و سپس در قسمت گوگل وبمستر ثبت نام کرده و لینک سایت خود را اضافه کنید. بعد به قسمت optimization و بعد sitemap بروید و لینک نقشه سایت خود را در آنجا اضافه کنید. با این روش دیگر خیالتان از ایندکس گوگل راحت است.

نصب گوگل آنالیتیک

با استفاده از گوگل آنالیتیک می توانید فرآیند های مختلفی مانند تعداد بازدید، نوع کانال های ورودی و میزان ورودی از هر کدام، میزان زمان بازدید هر کاربر و بسیاری اطلاعات دیگری را برای ردیابی کاربران بدست بیاورید. گوگل آنالیتیک اطلاعات مفیدی را به شما می دهد تا متوجه چرا صفحه یا سایت شما در ایندکس گوگل قرار نگرفته است.

ثبت آدرس سایت در موتورهای جستجو

بعضی از متخصصان بیان می کنند که این یک روش بیهوده است و روش های بهتر و زیادی برای ایندکس گوگل وجود دارد. اما این نکته را بهتر است که بدانید، ازهیچ روش درستی نباید برای افزایش سرعت ایندکس گوگل غافل شوید. ثبت سایت درگوگل وقت زیادی را به خود اختصاص نمی دهد و فقط کافی است که در گوگل وبمستر نیز لینک سایت خود را در عرض چند ثانیه ثبت کنید.

ایجاد پروفایل شبکه های اجتماعی

همانطور که در بالا بیان شد، موتورهای جستجو با استفاده ازلینک های ورودی به سایت شما، وب سایتتان را مورد بررسی قرار می دهند. مساله که ای که برای موتورهای جستجو در ایندکس گوگل خیلی مهم است، نوع لینک ورودی است. لینک هایی که از شبکه های اجتماعی وارد سایت شما می شوند از نظر گوگل خیلی اهمیت دارند و رتبه بالاتری برای آن ها در نظر می گیرد.

پس حتما در شبکه های اجتماعی یک پروفایل اختصاصی برای کسب وکار خود ایجاد کرده و مطالب سایت خود را در آنجا به اشتراک بگذارید.

به اشتراک گذاری مطالب

هرچه از محتوای ارگانیک در بخش بلاگ سایت خود استفاده کنید، شانس به اشتراک گذاری مطالب سایت شما توسط دیگران کاربران بیشتر است. این اشتراگ گذاری توسط کاربران باعث دریافت لینک ورودی بیشترمی شود و نتیجه سرعت ایندکس گوگل سایت شما افزایش پیدا خواهد کرد.

همچنین به اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و قرار دادن پست مهمان یکی از بهترین روش های اشتراک گذاری مطالب است.

تولید محتوا

بهترین روش برای افزایش سرعت ایندکس گوگل، تولید محتوا است. تولید محتوای ارگانیک و براساس اصول سئو نه تنها می تواند باعث افزایش رتبه سایت شود، بلکه کاربران بیشتری را جذب سایتتان خواهد کرد. امروزه حرف اول در گوگل را تولید محتوا وبه کار بردن کلمات کلیدی البته با چگالی مناسب است و برای همین است که اکثر شرکت ها برای این کار، بخش و دپارتمان جداگانه ای را تخصیص داده اند.

 بررسی ایندکس سایت

 ساده ترین راه برای فهمیدن این موضوع این است که  در قسمت جستجوی گوگل آدرس دامنه خود  را جستجو کنید  اگر گوگل سایت شما را شناسایی کرد به این معنی است که وب سایت شما ایندکس شده است. در غیر اینصورت وب سایت شما ایندکس نشده است و از نظر گوگل وجود ندارد.

بررسی ایندکس شدن صفحات در گوگل و مدیریت آن

گوگل مانند اکثر موتور های جستجوی پرمخاطب ابزار مدیریت سایت را در اختیار مالکان سایت ها قرار میدهد. ابزار گوگل برای مدریت سایت، گوگل وب مستر نام دارد . گوگل وب مستر بعد از راه اندازی، در پنل سمت چپ خود امکان مشاهده ایندکس شدن صفحات را در لینکی به نام google index به کاربران میدهد. این لینک دارای سه زیر شاخه به نام های Index Status ، Blocked Resources،Remove URLs است.

هر یک از این زیر شاخه های به شما امکان مطالعه و بررسی خاصی را میدهد . مثلا گزینه اول صفحات ایندکس شده را بررسی می کند . گزینه دوم بررسی منابعی است که هاست مانع دسترسی گوگل به آنها میشود و گزینه سوم هم لینکهای حذف شده و یا صفحاتی که به روبات گوگل اجازه دسترسی نمیدهند را مشخص می کند.

افزودن صفحات به ایندکس گوگل

اگر بخواهیم صفحاتی را که ایندکس نشده اند را به گوگل معرفی کنیم بعد از بررسی سایت مپ و فایل روبوت تکست باید در گوگل وب مستر از گزینه Fetch as Google استفاده کنیم این گزینه در پنل سمت چپ گوگل وب مستر و در زیر شاخه Crawl قرار دارد با ورود به این قسمت صفحه ای برای شما اشکار میشود که میتوانید آدرس صفحات ایندکس نشده را در آن وارد کنید. آدرس وارد شده در این قسمت باید کامل باشد. دکمه fetch پردازش سریعتری ارائه خواهد داد.